De hardheid van het verlies en de zachtheid van de liefde verenigd.

 

Toen onze kinderen waren overleden, zocht ik mijn heil in schrijven.  Ik kon op papier al mijn emoties kwijt zonder dat iemand mij hierin zou remmen. Op papier mocht ik onredelijk, boos, jaloers, verdrietig, opgelucht, hoopvol enz. zijn. Het papier was geduldig.

 

Schrijven hielp mij mijn gedachten te ordenen. Zodra het op papier stond, waren gedachtes en gevoelens die alle kanten op gingen, verdwenen.  Later hielpen deze brieven, teksten, tekeningen en uitlatingen mij het verlies te aanvaarden. Het werd een bron van troost.

 

Nu is mijn boek een monument voor mijn kinderen. En put ik er inspiratie uit. 

 

Omdat schrijven helend werkt, zet ik het nu in bij mijn 1-op-1 trajecten. Het verlies is hard maar de liefde is zacht en vraagt om gekoesterd te worden.  Samen met Nathalie Roelofsen Nijzink www.hemelweg.nl en www.viltingfingers.nl help ik jou bij het maken van jouw unieke omslag. Een monument met een verhaal. Een monument voor jouw kindje.

 

In de video zie je hoe J. Mischja van Marion www.liefdevollebegeleiding.nl en ik onder toeziend oog van Nathalie ons monument voor onze kinderen maakte.

 

Het was een geweldige ervaring die ik je gun en graag met je deel. 

Lieve groet, Leonie