Wat anderen zeggen

Aura

Ik heb Leonie benaderd omdat ik hulp zocht bij mijn situatie en vanaf het eerste moment hadden we heel fijn contact. De gesprekken waren heel open, warm en relaxt. Alles mag en niets hoeft. Door naar mij te luisteren en te horen wat ik (niet) vertelde stelde ze mij de juiste vragen die mij aan het denken zette en mij heeft gebracht waar ik nu sta! Ik zou Leonie ook zeker aanraden als je een goede (rouw)coach zoekt!

 

Daphne

Blij verrast was ik te zien dat Leonie een praktijk/bedrijfje is gestart ter ondersteuning van ouders die een kind verloren. En helemaal blij dat ze ook de opa's en oma's noemde op haar site.  Ik, als oma van een prachtig ventje dat de reis naar het aardse niet haalde, heb haar gebeld met de vraag hoe ik mijn dochter en schoonzoon nog beter kon ondersteunen.  Het resulteerde in een éénmalig gesprek via teams dat me veel heeft gebracht. Ik kreeg niet alleen meer inzicht en tips hoe ik hen kan ondersteunen, maar vooral ook inzicht in mijn eigen emoties en hoe ik daarmee omga. Er volgde nog een zeer uitgebreid verslag per mail wat van grote toegevoegde waarde bleek. Leonie is naast een lief, warm mens en ervaringsdeskundige een professioneel en ervaren psychologe. Heel veel dank lieve Leonie!

 

Michelle

Mijn verdriet en pijn dat begreep niemand. Na 5 minuten met Leonie in het bos gewandeld te hebben wist ik het meteen. Zij weet wat ik voel. Ieder verdriet is anders en elke persoon is anders maar Leonie wist precies waar mijn pijn zat. In ons traject om zwanger te worden waren er veel tegenslagen. Ik voelde me vaak verdrietig en gespannen hierover. Ik herkende het gevoel maar kon er geen naam aan geven. Tijdens het eerste gesprek met Leonie benoemde zij de kern en zei dat ik een rouw gevoel had. Ja! Dat was het. Maar er is toch niemand dood? Er is nog nooit een kindje in mijn buik geweest. Ik heb toch nog niks verloren? Leonie liet mijn inzien dat elke tegenslag in dit traject een vorm van rouw en verlies kan geven. Sindsdien kon ik mijn gevoel beter plaatsen. Ik mocht van mij zelf rouwen en ik mocht verdrietig zijn. Dit heeft mij heel erg geholpen. Daardoor kon ik minder gespannen het traject door. Ik kreeg weer vertrouwen in ons traject en mijn lichaam. Daarnaast heeft Leonie mij in laten zien hoe je omgeving op onze kinderloosheid reageert en hoe ik hiermee om kan gaan. Dit heeft mij erg veel handvaten gegeven. Ik heb veel over mijn zelf geleerd tijdens onze gesprekken. En het allermooiste is dat ik nu 30 weken zwanger ben! Het allergrootste cadeau wat ik ooit in mijn leven heb gehad. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en deze zwangerschap. Ik heb het gevoel dat ik een heel sterk kindje in mij heb groeien. Ik ben Leonie heel erg dankbaar voor haar advies en luisterend oor.  Door haar ben ik relaxter geworden en met een goed gevoel het traject in gegaan voor onze kinderwens.

 

Janine

Na het verlies van mijn stil geboren zoontje Joep werd ik verpletterd door verdriet, pijn en een overweldigend gevoel van leegte en gemis. Om mij heen ging de wereld door en zelfs bij lotgenoten zag ik weer momenten van geluk ontstaan. Waarom lukte mij dit niet? Ik wilde helemaal niet doorgaan en geluk ervaren was een ver van mijn bed show. Ik had veel last van schuldgevoelens, voelde me met de dag meer onbegrepen door mijn omgeving en was bij vlagen zo ontzettend boos. Omdat ik mezelf volledig aan het verliezen was ben ik hulp gaan zoeken en zodoende kwam ik bij Leonie terecht. Onze gesprekken hebben mij enorm geholpen. Leonie haar kracht ligt onder andere in het luisteren en niks raar vinden. Wat een verademing. Al het gevoel mag er zijn, het is ok. Ze kan daarnaast subtiel een spiegel voorhouden en door middel van coaching helpen oude patronen te doorbreken en je in je kracht zetten. Ik ben door haar assertiever geworden en geef nu iets makkelijker aan dat ik verdriet heb of last van een opmerking of situatie. Dit blijf ik wel lastig vinden. Met veel warmte en empathie heeft ze mij laten inzien dat mijn verdriet en rouwproces persoonlijk en vooral normaal zijn. Dat er kracht zit in het accepteren van de situatie, hoe moeilijk deze ook is. Ze heeft me laten zien dat hoewel ik dacht stil te staan, ik toch alweer verder ben dan ik was. En dat geeft hoop, verlichting en vertrouwen. Ik word nooit meer hetzelfde maar langzaam wel weer mezelf. 

 

Marloes

Na drie miskramen te hebben gehad, waarvan één na 17 weken, was het verdriet heel groot. Wat is de wens voor een tweede kindje heel groot, waardoor het gemis dat het tot nu toe niet lukt enorm is. Vooral de derde miskraam kwam heel hard binnen. Nadat ik een krantenartikel van mijn moeder kreeg, heb ik een afspraak gemaakt. In het artikel vond ik eigenlijk waar ik naar opzoek was, iemand die begreep wat ik voel.

Het was fijn dat ik in de gesprekken met Leonie ook echt werd begrepen en dat zij ook erkende dat alle gevoelens die ik ervaar erbij horen. Zo werd ik overvallen door een gevoel van jaloezie richting de zwangerschap van een schoonzus. Niet als misgunnen, maar ik gun het mijzelf ook zo. Daarnaast was het voor mij ook fijn om te horen dat het heel normaal is om verdrietig te zijn dat de wens van een tweede kindje nog niet is uitgekomen.

Leonie gaf in de gesprekken ook aan wat zij zelf deed in bepaalde situaties, waar ik dat wel of niet iets mee kon doen. Dit was heel erg fijn. Ik heb voor mijn gevoel echt een luisterend oor gekregen en ook inzichten welke gevoelens normaal zijn, maar ook voor iedereen anders is. Ik ben heel blij dat ik in contact ben gekomen met Leonie en zij mij zo goed heeft geholpen om met het verdriet van het verlies om te kunnen gaan.