Helpt je medewerker het werk hervatten

“Hoe begrip, steun en de juiste tools je medewerker, die zijn baby is verloren, helpt terug te keren naar het werk”

Voor werkgevers en werknemers die vastlopen in het re-integratieproces

Specifiek en op de situatie toegespitste begeleiding en training

Je medewerker is zijn baby verloren. En is op dit moment niet aan het werk. Je vindt het lastig om te bepalen hoe lang hij afwezig mag zijn. Je zit niet te wachten op langdurig verzuim maar je wilt ook geen conflict. Je vraagt je af hoe je je medewerker het best kunt begeleiden.

Als HR-professional en ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig het is om met elkaar in gesprek te gaan over terugkeer naar het werk. Je hebt begrip voor de situatie maar het werk moet ook gedaan worden. Onder mijn persoonlijke begeleiding ontdek je:

  • Wat de impact van rouw is op de mentale en fysieke gezondheid. En welk effect dit heeft op de werkvloer; het functioneren van de medewerker en de omgang met collega’s.

 

  • Hoe je het gesprek met je medewerker kunt aangaan. Zodat de medewerker zich erkend en gesteund voelt. En de drempel, om het werk te hervatten, lager wordt.

 

  • Hoe je samen met de medewerker afspraken kunt maken die ervoor zorgen dat de medewerker zijn werkzaamheden gaat hervatten. En weer gaat functioneren zoals hij altijd deed.

Babyverlies heeft niet alleen gevolgen voor de werknemer

Als je werknemer zijn baby verliest, heeft dit niet alleen gevolgen voor zijn leven. Het verlies heeft ook effect op de organisatie. Op jou als werkgever, op de collega’s en op de externe relaties.

Je medewerker is tijdelijk niet in staat om te werken. Omdat hij zaken moet regelen. Maar ook omdat het verlies van invloed is op zijn mentale en fysieke gestel, zijn functioneren en zijn omgang met anderen.

 

Tijdens zijn afwezigheid zullen werkzaamheden moeten worden overgenomen.

Collega’s, stakeholders en relaties moeten worden geïnformeerd. Sommige werkzaamheden zullen blijven liggen.

 

Je begrijpt dat je werknemer nu niet in staat is om te werken. Maar wanneer dan wel?

Je wilt voorkomen dat de werknemer langdurig afwezig is. Want dat kost geld. Maar je zit ook niet te wachten op een conflict. Zo lastig.

50% van de ouders die hun kind zijn verloren, verliest uiteindelijk zijn baan door uitstroom naar de WIA of door een vaststellingsovereenkomst. 50%! Dat mag jou niet gebeuren.

 

Hoe ga je nu in gesprek met je rouwende medewerker?

Hoe kun je, rekening houdend met de situatie, werkafspraken met elkaar maken? Hoe doe je dat op een juiste manier?

Stel je eens voor hoe het er voor jullie ook uit kan zien.

Hoe zou het voor je zijn als je medewerker tegen je zegt dat hij zich door jou gesteund voelt. Dat hij fijn vindt om weer aan het werk te zijn. En hij hier kracht uit put?

Ontdek hoe je het gesprek kunt aangaan met je medewerker. En wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de medewerker zich erkend en gesteund voelt. Ontdek hoe je de drempel om naar het werk te komen, kunt verlagen. Waardoor er ruimte bij de medewerker ontstaat om het werk te hervatten. En stapje voor stapje weer te gaan functioneren als vanouds.

Ik weet uit ervaring hoe lastig het is

Als HR-professional met ervaring op het gebied van re-integratie en verzuim èn als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat er nodig om weer aan het werk te gaan na verlies van een baby. En hoe je ervoor zorgt dat de medewerker zijn werkzaamheden hervat.

Toegespitst op jullie situatie

Samen kijken we naar wat de medewerker precies nodig heeft om zijn werkzaamheden weer te hervatten en weer te functioneren als vanouds. Daar werken we stap voor stap aan

Kwaliteit en deskundigheid

Ik ben als Toegepast Psycholoog aangesloten bij de NBTP en het NOBCO.  Met mijn persoonlijke ervaring en mij professionele kennis ondersteun ik jou en je medewerker bij het re-integratieproces.

Jullie staan er niet alleen voor

Als HR-professional èn ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig het is om met elkaar in gesprek te gaan. En hoe hoog de drempel kan zijn om weer aan het werk te gaan. Ik weet ook hoe begrip en steun vanuit je werk, helpt bij het herpakken van je leven. Hoe het helpt om weer aan het werk te gaan. En weer te functioneren zoals je altijd deed.

Ik ken de beren op de weg. Maar weet ook hoe je die de baas kunt. Ik hoor en zie wat in woorden niet is uit te drukken. Jullie krijgen beiden de erkenning en herkenning die jullie zoeken.

Rouwen is bij iedereen anders. Hoe werkt rouw eigenlijk? En belangrijker: hoe werkt rouw bij je medewerker?

Samen met de medewerker onderzoeken we zijn manier van rouwen. Wat hij nodig heeft om het verlies van zijn kindje een plek in zijn leven te geven. En wat hij nodig heeft om weer aan het werk te gaan. Zodat jij als werkgever precies weet wat jij kunt doen om je medewerker te helpen bij zijn terugkeer naar het werk.

 

De drempel om te werken, is er niet meer

Stel je dit eens voor. Je hebt een gesprek met je medewerker en hij vertelt je hoe fijn hij het vindt om weer aan het werk te zijn.

Wat hebben jij en je medewerker op dit moment nodig?

Ik nodig je van harte uit voor een verkengesprek. Dan onderzoeken we samen wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de medewerker zijn werkzaamheden hervat. 

Het gesprek is geheel vrijblijvend.

Wat anderen zeggen

Dankbaar ben ik voor de gesprekken die wij hebben gehad en de hulp die Leonie mij heeft geboden in mijn rouwproces en het terugkeren naar werk. Een waar geschenk ik mijn leven.

Nathalie

Ik wil Leonie heel erg bedanken dat zij haar expertise met mij heeft gedeeld. Ik heb heel veel respect voor haar als mens maar ook voor haar deskundigheid in het vak en de onderwerpen rouw en verlies. 

Sabriye

Leonie bezit de kwaliteit je op een niet-sturende manier de juiste richting op te doen bewegen. Respectvol, empathisch en tijdsefficiënt. Een pareltje.

Anoniem

Ik wil je graag bedanken voor de hulp die je hebt gegeven en mij verder op weg geholpen hebt

Nataschja

Deel mijn verhaal