Helpt je gevoelens te uiten in beeld en schrift. En herinneringen tastbaar te maken

“Hoe het maken van een aandenken, de herinneringen aan je baby levend houden”

En je een stapje verder brengt in je rouwproces

Van hoofd naar hart. Van gevoel naar beeld. Van herinnering naar koestering

Iedere vader of moeder koestert de herinneringen aan zijn of haar baby. Voor nu en voor later. Ook jij als mama of papa van een overleden kindje. Maar wat als er zo weinig tastbare herinneringen aan je baby zijn? Hoe ga jij de herinnering aan je kindje levend houden?

De Workshop Koesterboek helpt jou de herinneringen te koesteren. Je ontdekt:

  • hoe je je gevoel kunt uitdrukken in beeld en schrift. En hoe je met beeld en schrift tastbare herinneringen kunt maken.
  • hoe schrijven en creatief uiten, troostend en helend werken.
  • hoe schrijven en creatief bezig zijn je helpen ontspannen. En je veerkracht vergroten.

Nauwelijks tastbare herinneringen

Daar sta je dan met ‘Baby’s eerste jaar’ in je hand. Een boek om te vullen met herinneringen aan je baby.

Maar het liep zo anders.

Dit boek dat nooit gevuld gaat worden met de hoogtepunten van jouw baby’s eerste jaar. Voor jou geen ‘Milestone kaarten’. Voor jou enkel lege pagina’s…

Wat startte als de mooiste periode van je leven, eindigde in een nachtmerrie.

Het verdriet is niet te beschrijven. Je hebt een hart vol liefde maar lege handen. Jullie tijd samen was zo kort. Voordat je herinneringen met elkaar had gemaakt, was daar al het afscheid.

Je wilt niets liever dan je baby herinneren. En alles wat aan je baby herinnert, koesteren.

Maar wat als je bijna geen tastbare herinneringen hebt? Hoe kun je je baby dan herinneren?

Stel je eens voor hoe jij – met je koesterboek – met liefde en trots aan je baby denkt en over hem of haar praat

Hoe zou het voor je zijn als je een boek hebt met tastbare herinneringen aan jouw baby?  Een boek dat jou helpt stil te staan bij het verlies èn het leven van je kindje? Je uitnodigt om over hem of haar te praten? En de herinneringen aan hem of haar levendig te houden?

Ontdek hoe makkelijk het is om met woorden en beelden tastbare herinneringen te maken. Ook als je schrijven haat en geen Picasso bent. En ontdek hoe het maken van het Koesterboek jou helpt het verlies een plek in je leven te geven. Zodat het verlies niet langer overheerst maar plaatsmaakt voor liefde en trots.

Wij snappen het verdriet

Wij, Nathalie Roelofsen Nijzink en ik, weten hoe het is om je baby te verliezen. Nathalie verloor haar tweelingdochters. Ik verloor mijn dochter en zoon. Wij weten waar je doorheen gaat en hoe je je voelt.

 

Speciaal voor jou

We helpen jou je gevoel te volgen en erop te vertrouwen dat het mooi gaat zijn. Stapje voor stapje begeleiden wij jou door het maakproces van jouw unieke en speciaal voor jouw kindje gemaakte Koesterboek.

Je bent in goede handen

Nathalie maakt als beeldend kunstenaar ‘Hemelwieg’. Daarnaast geeft Nathalie al jaren diverse workshops  rondom de thema’s verlies en rouw.

Ik heb mij als Toegepast Psycholoog gespecialiseerd in rouw – en verliescoaching van ouders die een baby zijn verloren.

Je hoeft niet bang te zijn dat het niet mooi wordt

We snappen als geen ander dat je een mooi en uniek aandenken wilt voor je kindje. En dat je bang bent dat het niet mooi zal zijn.

Wij zorgen ervoor dat je verbaast zult zijn van jouw eigen creatieve kwaliteiten. En hoe verbluft je zult zijn over jouw schrijftalent. Maar bovenal, kun je erop vertrouwen dat je naar huis gaat met een prachtig Koesterboek. Het boek dat jij speciaal gemaakt hebt voor jouw kindje. Het boek waar je graag doorheen bladert. Het boek dat je koestert.

 

Een boek vol verhalen en prachtige beelden

Stel je dit eens voor. Op de tafel ligt jouw Koesterboek. Je vriendin komt op visite. Ze ziet het boek. Ze pakt het op, kijkt erin en begint te praten over jouw baby. Je voelt een traan van ontroering en blijdschap. En je begint te vertellen…

Hoe ziet de dag eruit?

Als het weer het toelaat, beginnen we de workshop met een wandeling. Wandelen helpt je hoofd leeg te maken. En stimuleert je creativiteit. Na de wandeling gaan we aan de slag.

Je maakt, met de zachtste wol die er is, een vilten omslag voor je Koesterboek. Aan de hand van vragen, quotes en gedichten uit het werkboek maak je een start het vastleggen van de herinneringen aan jouw zwangerschap en jouw kindje.

We starten om 10.30 uur en eindigen rond 15.30 uur. Zodat we er met elkaar, en in alle rust en ruimte, een mooie dag van maken.

Goed om te weten

Per workshop is er plek voor maximaal 6 personen. Op die manier kunnen wij jou optimaal begeleiden. En is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en je verhaal te delen. Uiteraard alleen als je dat wilt.

Je kunt de workshop ook samen met iemand doen. Bijvoorbeeld met je partner, je moeder, je zus… Iemand die jou en je baby liefheeft.

Datums workshop Koesterboek 

  • 12 oktober 2024  (Baby Loss Awareness Week)
  • 9 november 2024
  • 14 december 2024

Je investering

De workshop bedraagt € 195,- all-in

Wat krijg ik allemaal voor die € 195 

  • Alle materialen om het koesterboek te maken; wol, werkboek en invulboek, inspirerende vragen, quotes en gedichtjes.
  • Uitgebreide lunch
  • Koffie/ thee 

 

Wat anderen zeggen

“Een workshop waarin je in één dag een mooi plekje maakt en je verhaal vertelt met niets anders dan je zintuigen en fantasie”

Marian

Een prachtige plek waar je met een professioneel team aan de slag kunt met vilt. Onlangs volgde ik de workshop “Vertel je verhaal in vilt”. Een verhaal van verlies en gemis. Het was heerlijk om te doen.  Door de juiste begeleiding en de prettige sfeer, ging het vanzelf. Een dag in een cocon van rust en aandacht. Helend en troostend

anoniem

Wat een mooie ontroerende dag heb ik mogen hebben. Mijn eigen rouwlandschap vertelt in vilt. Met Nathalie die de juiste vragen stelt waardoor je geraakt wordt en je emoties voelbaar worden. Het is een plek waar alles mag zijn en die helend is geweest voor mij

anoniem

PS

Gun jezelf een moment van rust, aandacht en troost om te helen. Door onder begeleiding je emoties weer te geven in vilt en schrift. 

Deel mijn verhaal