Leonie bracht voor mij vanaf ons eerste gesprek erkenning en herkenning van de pijn, mijn verdriet en schuldgevoel. Wat ben ik blij en dankbaar dat Leonie  -op een moment dat ik het zo nodig had, maar dat zelf niet wist- in mijn leven is gekomen en in mijn zwartste periode een stukje met mij. heeft gewandeld. ‘Alles mag, niets moet’ en ‘je emoties en gevoelens -ook de minder goede- mogen er zijn, laat die toe’. Dankbaar ben ik voor de gesprekken die wij hebben gehad en de hulp die Leonie mij heeft geboden in mijn rouwproces, het terugkeren naar werk en de spannende periode tijdens de (ongeplande) zwangerschap van onze jongste zoon. Een waar geschenk in mijn leven.

N.S.

Ik wil je graag bedanken voor de hulp die je hebt gegeven en mij verder op weg geholpen hebt. Ik heb er zeker veel aan gehad. ‘ Er mee leven’  is iets dat ik voor altijd meeneem in mijn leven. Je bent meedenkend, geduldig en heel erg lief.

Nataschja

Leonie is een warme persoonlijkheid die mensen gauw op hun gemak stelt. Ze is een goed luisterend oor. Ik heb tijdens ons gesprek de bevestiging gekregen dat mijn emoties en gevoelens er mogen zijn. Ik had dit kennelijk even nodig want nu kan ik er makkelijker over praten met anderen. Ook van ” lotgenoten” krijg ik te horen dat ze met dezelfde dingen worstelen en dat geeft mij ook wel wat rust. Mochten mensen hulp nodig hebben in dit proces, dan zal ik Leonie zeker aanbevelen.

Dennis

Ik kan Leonie alleen maar heel erg bedanken!!! En dankbaar zijn waar ik nu na de coaching weer sta in het leven!!! Leonie gaf mij op een fijne manier weer handvatten in het leven hoe ik met bepaalde situaties om kon gaan die op mijn pad waren gekomen na het verlies van ons kindje…. Het was heel fijn om met iemand te kunnen praten die weet wat je voelt en doormaakt. Leonie is een heel fijn persoon om mee te praten. Ze weet precies wat rouw met je doet, hoeveel pijn rouw kan doen zowel lichamelijk als geestelijk. We wandelden veel in het bos en deden meditatie oefeningen, waardoor `Leonie precies weet wat je voelt en waar je pijn zit. Onze gesprekken hebben mij heel erg geholpen om het leven weer te omarmen ook al is het niet meer fel gekleurd en wordt het leven niet meer zoals het was….Een Pastel kleur is ook mooi ; ) Ik kan nu met de pijn en het verdriet wat ik heb, liefdevol naar ons overleden zoontje terug kijken en weer kleine stapjes maken naar een nieuw fijn leven. Leonie weet precies in welke fase je zit van je rouw. De gesprekken met Leonie waren heel erg open, warm en met heel veel liefde, niets was raar of gek. Ons zoontje zal altijd onderdeel van ons gezin blijven, maar nu kunnen we met heel veel liefde en een glinstering naar hem kijken.
Madelon

DANK JE WEL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> voor de ondersteuning die jij mij (en Anneke ) hebt gegeven in verband met een verdrietige periode in ons leven, ongeveer 30 jaar geleden. Om na zoveel tijd, zo intensief geconfronteerd te worden met allerlei gevoelens, is toch ook wel verwonderlijk . Het contact welke wij hebben opgebouwd, koester ik nog elke dag… De manier, ik heb het jou al eens eerder laten weten, hoe jij mensen die een kindje hebben verloren, kan bemoedigen en troosten , is een gave die jij hebt gekregen van je ouders, van jezelf en volgens mij , een beetje van ” boven”. Dat mag je koesteren als een geschenk…. Ga door op deze levensweg…. Jouw levensweg  !!!!!  
Albert

Ik vond Leonie zomaar op LinkedIn. Ik begon aan mijn minor Beroepsmatig omgaan met rouw en verliessituaties. Erg onwetend en onzeker. Wat moest ik me erbij voorstellen? Rouw en verlies zou toch niet zo zwaar vallen? Je maakt het mee, je accepteert het en gaat door met je leven. Echter mijn gedachten hierover zijn veranderd nadat ik Leonie heb gesproken. Ik vertelde haar dat ik meer informatie wilde over de belangrijkste punten waar ik als professional op moet letten bij een verliesgesprek.  Leonie luisterde aandachtig en nam de tijd voor iemand die zij nooit eerder had ontmoet.  We hebben via Teams wel één uur lang met elkaar gesproken. Ik heb haar adviezen meegenomen tijdens de uitvoering van het gesprek. Met haar toestemming heb ik ons gesprek zo neutraal mogelijk verwerkt in mijn verslag. Ik wil Leonie heel erg bedanken dat zij haar expertise met mij heeft gedeeld. Ik heb heel veel respect voor haar als mens maar ook voor haar deskundigheid in het vak en de onderwerpen rouw en verlies. 
Sabrye

Leonie bezit de kwaliteit je op een niet-sturende manier de juiste richting op te doen bewegen. Respectvol, empathisch en tijdsefficiënt. Een pareltje.

Anoniem

Ik heb Leonie benaderd omdat ik hulp zocht bij mijn situatie en vanaf het eerste moment hadden we heel fijn contact. De gesprekken waren heel open, warm en relaxt. Alles mag en niets hoeft. Door naar mij te luisteren en te horen wat ik (niet) vertelde stelde ze mij de juiste vragen die mij aan het denken zette en mij heeft gebracht waar ik nu sta! Ik zou Leonie ook zeker aanraden als je een goede (rouw)coach zoekt!
Aura

Blij verrast was ik te zien dat Leonie een praktijk/bedrijfje is gestart ter ondersteuning van ouders die een kind verloren. En helemaal blij dat ze ook de opa’s en oma’s noemde op haar site.  Ik, als oma van een prachtig ventje dat de reis naar het aardse niet haalde, heb haar gebeld met de vraag hoe ik mijn dochter en schoonzoon nog beter kon ondersteunen.  Het resulteerde in een éénmalig gesprek via teams dat me veel heeft gebracht. Ik kreeg niet alleen meer inzicht en tips hoe ik hen kan ondersteunen, maar vooral ook inzicht in mijn eigen emoties en hoe ik daarmee omga. Er volgde nog een zeer uitgebreid verslag per mail wat van grote toegevoegde waarde bleek. Leonie is naast een lief, warm mens en ervaringsdeskundige een professioneel en ervaren psychologe. Heel veel dank lieve Leonie!
Daphne

Mijn verdriet en pijn dat begreep niemand. Na 5 minuten met Leonie in het bos gewandeld te hebben wist ik het meteen. Zij weet wat ik voel. Ieder verdriet is anders en elke persoon is anders maar Leonie wist precies waar mijn pijn zat. In ons traject om zwanger te worden waren er veel tegenslagen. Ik voelde me vaak verdrietig en gespannen hierover. Ik herkende het gevoel maar kon er geen naam aan geven. Tijdens het eerste gesprek met Leonie benoemde zij de kern en zei dat ik een rouw gevoel had. Ja! Dat was het. Maar er is toch niemand dood? Er is nog nooit een kindje in mijn buik geweest. Ik heb toch nog niks verloren? Leonie liet mijn inzien dat elke tegenslag in dit traject een vorm van rouw en verlies kan geven. Sindsdien kon ik mijn gevoel beter plaatsen. Ik mocht van mij zelf rouwen en ik mocht verdrietig zijn. Dit heeft mij heel erg geholpen. Daardoor kon ik minder gespannen het traject door. Ik kreeg weer vertrouwen in ons traject en mijn lichaam. Daarnaast heeft Leonie mij in laten zien hoe je omgeving op onze kinderloosheid reageert en hoe ik hiermee om kan gaan. Dit heeft mij erg veel handvaten gegeven. Ik heb veel over mijn zelf geleerd tijdens onze gesprekken. En het allermooiste is dat ik nu 30 weken zwanger ben! Het allergrootste cadeau wat ik ooit in mijn leven heb gehad. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en deze zwangerschap. Ik heb het gevoel dat ik een heel sterk kindje in mij heb groeien. Ik ben Leonie heel erg dankbaar voor haar advies en luisterend oor.  Door haar ben ik relaxter geworden en met een goed gevoel het traject in gegaan voor onze kinderwens.
Michelle

Na het verlies van mijn stil geboren zoontje Joep werd ik verpletterd door verdriet, pijn en een overweldigend gevoel van leegte en gemis. Om mij heen ging de wereld door en zelfs bij lotgenoten zag ik weer momenten van geluk ontstaan. Waarom lukte mij dit niet? Ik wilde helemaal niet doorgaan en geluk ervaren was een ver van mijn bed show. Ik had veel last van schuldgevoelens, voelde me met de dag meer onbegrepen door mijn omgeving en was bij vlagen zo ontzettend boos. Omdat ik mezelf volledig aan het verliezen was ben ik hulp gaan zoeken en zodoende kwam ik bij Leonie terecht. Onze gesprekken hebben mij enorm geholpen. Leonie haar kracht ligt onder andere in het luisteren en niks raar vinden. Wat een verademing. Al het gevoel mag er zijn, het is ok. Ze kan daarnaast subtiel een spiegel voorhouden en door middel van coaching helpen oude patronen te doorbreken en je in je kracht zetten. Ik ben door haar assertiever geworden en geef nu iets makkelijker aan dat ik verdriet heb of last van een opmerking of situatie. Dit blijf ik wel lastig vinden. Met veel warmte en empathie heeft ze mij laten inzien dat mijn verdriet en rouwproces persoonlijk en vooral normaal zijn. Dat er kracht zit in het accepteren van de situatie, hoe moeilijk deze ook is. Ze heeft me laten zien dat hoewel ik dacht stil te staan, ik toch alweer verder ben dan ik was. En dat geeft hoop, verlichting en vertrouwen. Ik word nooit meer hetzelfde maar langzaam wel weer mezelf. 
Janine

Na drie miskramen te hebben gehad, waarvan één na 17 weken, was het verdriet heel groot. Wat is de wens voor een tweede kindje heel groot, waardoor het gemis dat het tot nu toe niet lukt enorm is. Vooral de derde miskraam kwam heel hard binnen. Nadat ik een krantenartikel van mijn moeder kreeg, heb ik een afspraak gemaakt. In het artikel vond ik eigenlijk waar ik naar opzoek was, iemand die begreep wat ik voel. Het was fijn dat ik in de gesprekken met Leonie ook echt werd begrepen en dat zij ook erkende dat alle gevoelens die ik ervaar erbij horen. Zo werd ik overvallen door een gevoel van jaloezie richting de zwangerschap van een schoonzus. Niet als misgunnen, maar ik gun het mijzelf ook zo. Daarnaast was het voor mij ook fijn om te horen dat het heel normaal is om verdrietig te zijn dat de wens van een tweede kindje nog niet is uitgekomen. Leonie gaf in de gesprekken ook aan wat zij zelf deed in bepaalde situaties, waar ik dat wel of niet iets mee kon doen. Dit was heel erg fijn. Ik heb voor mijn gevoel echt een luisterend oor gekregen en ook inzichten welke gevoelens normaal zijn, maar ook voor iedereen anders is. Ik ben heel blij dat ik in contact ben gekomen met Leonie en zij mij zo goed heeft geholpen om met het verdriet van het verlies om te kunnen gaan.
Marloes

Deel mijn verhaal