Helpt je het leven weer voorzichtig op te pakken

“Hoe je verdriet over je kindje niet langer overheerst, maar plaatsmaakt voor liefde en trots”

Voor ouders die hun baby zijn verloren en vastlopen

Begeleiding door een ervaringsdeskundige

Hoe kom je het verdriet over je baby ooit te boven? Het lijkt wel of niemand echt begrijpt hoe jij je voelt. Ik weet waar je doorheen gaat. Je krijgt de erkenning en herkenning die je nodig hebt. Samen geven we je verlies een plek in je hart en in je leven.

  • Je verdriet staat niet langer op de voorgrond. Gevoelens van liefde en trots gaan steeds meer overheersen. Je kunt beter met het verlies van je baby omgaan. Zonder je schuldig te voelen, durf je het leven weer (voorzichtig) op te pakken.

  • Je relaties staan niet langer onder druk. Je hebt inzicht in je eigen gevoelens en de gevoelens van anderen. Verwijten en gevoelens van onbegrip hebben plaatsgemaakt voor compassie en begrip. Je krijgt de steun die je verlangt.

  • Je vindt troost en steun bij elkaar en kunt echt samen rouwen. Jullie weten je voor altijd verbonden als ouders van jullie prachtkindje

Een hart vol liefde – schrijnend lege handen

Je bent vader of moeder van een kindje dat je niet mag zien opgroeien. En waar je niet voor mag zorgen. Terwijl ieders leven doorgaat, staat voor jou de wereld stil. Want het verliezen van je baby is zo ingrijpend — dat is bijna niet te bevatten. Je hele toekomstbeeld in één klap weg. Opeens is alles anders.

Gewone dingen kosten je bakkenvol energie. Concentreren lukt niet. Je maakt fouten en vergeet de simpelste dingen. Je worstelt met je emoties. Dan ben je boos, dan weer oneindig verdrietig. Soms word je uit het niets overvallen door heftige gevoelens van jaloezie, somberheid of schuld.

En je voelt je alleen.

Familie, vrienden, collega’s… ze wíllen je wel steunen. Maar niemand begrijpt hoe je je echt voelt. Zelfs je partner lijkt mijlenver van je verwijderd. Met alle ‘goedbedoelde’ adviezen kun je niets. Soms zijn ze ronduit kwetsend. Dan wil je het liefst heel hard schreeuwen.

Je vindt het heel moeilijk dat je partner anders met het verlies omgaat dan jij. En het maakt je bang. Dat jullie steeds verder van elkaar afdrijven. Elkaar kwijtraken.

Ja: je weet dat je door moet. Maar wat is dat moeilijk. Steeds vaker vraag je je af: “Kan ik ooit nog gelukkig zijn?”

Stel je eens voor hoe het leven er ook uit kan zien

Hoe zou het voor je zijn als jij en je partner nog meer naar elkaar toe zijn gegroeid? Als je niet steeds wordt overmand door emoties?

Je weet hoe je moet reageren op goed bedoelde maar kwetsende opmerkingen en pijnlijke confrontaties. Waardoor er voor jou en je omgeving ruimte ontstaat om meer onbevangen en met elkaar om te gaan. En jij de steun en het begrip krijgt die je zo nodig hebt.

Het verdriet om je baby overheerst niet langer. Het heeft plaatsgemaakt voor liefde en trots. Voorzichtig pak je de draad van je leven weer op. Je durft zelfs te dromen over de toekomst.

Ik snap je verdriet

Mijn dochter werd stil geboren. En mijn zoon overleed na de bevalling. Mijn derde zwangerschap eindigde in een miskraam. Ik weet waar je doorheen gaat en hoe je je voelt.

 

Precies voor jou

Samen kijken we naar wat jij precies nodig hebt om verder te gaan met je leven. Daar werken we stap voor stap aan.

Je bent in goede handen

Ik ben als Toegepast Psycholoog aangesloten bij de NBTP en het NOBCO. Met mijn persoonlijke ervaring en mijn professionele kennis help ik je je verdriet te verwerken.

Je staat er niet langer alleen voor

Als ervaringsdeskundige begrijp ik precies waar je doorheen gaat. Vanuit mijn ervaringen hoor en zie ik ook wat jij niet in woorden kunt uitdrukken.

Je krijgt de erkenning en herkenning waar je zo’n behoefte aan hebt.

Rouw is bij iedereen anders. Hoe werkt rouw eigenlijk? En belangrijker: hoe werkt het bij jou? Samen onderzoeken we jouw manier van rouwen. En wat je nodig hebt om het verlies van je kindje een plek in je leven te geven.

Het verlies van je baby in je leven verweven

Stel je dit eens voor. Na een dag werken kom je thuis, loopt de kamer in en ziet het plekje dat je speciaal voor je baby hebt ingericht.

Het denken aan je baby brengt een glimlach op je gezicht. Je kindje is altijd bij je – op alle belangrijke momenten in je leven.

Wat heb jij op dit moment nodig?

Ik nodig je van harte uit voor een telefonisch verkengesprek. Dan onderzoeken we samen wat jij nodig hebt om het verlies van je kindje een plek in je leven te geven.

Het gesprek is gratis en vrijblijvend

Wat anderen zeggen

“Het was fijn dat ik in de gesprekken met Leonie ook echt werd begrepen en dat zij ook erkende dat alle gevoelens die ik ervaar erbij horen.  Ik heb echt een luisterend oor gekregen. Ik ben blij dat zij mij zo goed heeft geholpen om met het verdriet van het verlies om te kunnen gaan.”

Marlous

“Ik kan nu met de pijn en het verdriet wat ik heb, liefdevol naar ons overleden zoontje terugkijken. En weer kleine stapjes  maken naar een nieuw fijn leven. Ons zoontje zal altijd onderdeel van ons gezin blijven. Maar nu kunnen we met heel veel liefde en een glinstering naar hem kijken”

Madelon

“Leonie haar kracht ligt onder andere in het luisteren en niks raar vinden. Wat een verademing. Al het gevoel mag er zijn, het is ok. Met veel warmte en empathie heeft zij mij laten inzien dat mijn verdriet en rouwproces persoonlijk en vooral normaal zijn. Dat er kracht zit in het accepteren van de situatie, hoe moeilijk deze ook is. Ze heeft mij laten zien dat hoewel ik dacht stil te staan, ik toch alweer verder ben dan ik was. En dat geeft hoop, verlichting en vertrouwen. Ik word nooit meer hetzelfde maar langzaam wel weer mezelf.”

Janine

Deel mijn verhaal