Helpt je met meer vertrouwen in verwachting te zijn

“Hoe je ontspannen en met meer vertrouwen de zwangerschap van je regenboogbaby doorkomt”

Zonder dat je zwangerschapsgeluk wordt overschaduwd door angst voor herhaling

Je bent ontzettend blij dat je weer in verwachting bent. En bang. Je durft pas te genieten als je baby er is. Zover is het alleen nog lang niet. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk deze maanden zijn. Hoe kom je ze door?

Onder mijn persoonlijke begeleiding ontdek je:

  • Hoe je beter omgaat met angstgevoelens. En wat te doen als angst je overvalt.
  • Hoe je grip krijgt op gevoelens die in rap tempo afwisselen — en je van streek maken.
  • Hoe je de regie houdt over je zwangerschap. Zodat je stapje voor stapje steeds meer durft te genieten van je zwangerschap en het baby’tje in je buik.

De angst om weer je kind te verliezen, overschaduwt je geluk

De angst om weer je kind te verliezen, overschaduwt je geluk. Je bent weer in verwachting. Je bent blij. Maar het is geen roze wolk. Je wordt vaak overvallen door gevoelens van angst. En je krijgt er geen grip op.

Bij de minste en geringste pijntjes en kwaaltjes slaat de angst toe. Dan wil je direct naar het ziekenhuis voor controle. Het vertrouwen dat je straks een baby hebt, heb je al lang niet meer.

 

Want wie zegt dat het niet nog eens gebeurt?

Je voelt de boosheid opkomen als ouders zich druk maken over de kleur van de babykamer. Alsof er niets beters is om je druk over te maken. Maar stiekem ben je ook jaloers. Wat zou jij graag willen dat je je alleen maar druk hoefde te maken over de kleur van het behang. En dan die opmerkingen, die mensen maken…

 

‘Heb er vertrouwen in’

Hoe kunnen ze nou zoiets zeggen? Nog zo een: “volg je gevoel”. De vorige keer  had je vertrouwen. En een goed gevoel. En zie wat er is gebeurd. Snappen ze werkelijk niet hoe het voor je is om weer zwanger te zijn?

 

Voor jou geen zwangerschapscursus

Het voelt niet fijn om tussen blije zwangere mamma’s te zitten. En hen te horen praten over ‘zwangerschapskwaaltjes’. Het steekt. Waarom mag jij niet net als hen gewoon zwanger zijn?

Voor jou kan de zwangerschap niet snel genoeg voorbij zijn. Jij wil geen babyspullen kopen. Bang dat je ze weer niet zal gebruiken. Bang je weer te hechten. Om uiteindelijk toch weer afscheid te moeten nemen.

 

Die pijn wil je niet nog eens meemaken

Je had het niet verwacht. Je dacht dat een nieuwe zwangerschap het verdriet om je baby zou verzachten.

Maar het tegendeel gebeurt. Je durft pas te genieten als je kindje levend in je armen ligt. Maar je moet nog zo lang. Hoe kom je deze zwangerschap door? 

Stel je eens voor hoe je zwangerschap ervoor jou ook uit kan zien

Stel je eens voor hoe je zwangerschap ervoor jou ook uit kan zien. Hoe zou het voor je zijn als je wèl durft te genieten van je zwangerschap. En je durft te hechten aan het baby’tje in je buik?

Ontdek wat je kunt doen als de angst je om je hart slaat. En hoe je kunt reageren op goedbedoelde maar kwetsende opmerkingen. Ontdek wat jou helpt om deze maanden meer ontspannen en met meer vertrouwen door te komen. Waardoor er ruimte ontstaat om voorzichtig te genieten van je zwangerschap en het kindje in je buik.

Jouw angst heb ik ook gehad

Ik weet hoe het is om zwanger te zijn na het verlies van een baby. Ik verloor twee van mijn drie kinderen. Mijn dochter overleed in mijn buik. Mijn oudste zoon overleed vlak na de geboorte. Ik weet waar je doorheen gaat. Ik weet hoe je je voelt.

Specifiek voor jou

Samen kijken we naar wat jij precies nodig hebt om deze zwangerschap zo fijn mogelijk door te komen Daar werken we stap voor stap aan.

Je bent in goede handen

Ik ben als Toegepast Psycholoog aangesloten bij de NBTP en het NOBCO. Met mijn persoonlijke ervaring en mijn professionele kennis help ik jou (en je partner) door je zwangerschap

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik weet hoe zwaar het is om weer zwanger te zijn na het verlies van je baby. Hoe je niet kunt wachten tot het moment dat je baby – gezond en wel – is geboren. En mee naar huis mag.

Je krijgt bij mij de herkenning en erkenning waar je zo’n behoefte aan hebt.

Ik snap je angst. Ik snap ook dat je nog een kindje wilt. En ook dat je niet kon bedenken hoe moeilijk het zou zijn.

Die angst kan ik niet voor je wegnemen. Wel laat ik je zien hoe je met die angst omgaat. En wat je het beste doet als angst zich sterkt manifesteert.

Met meer vertrouwen naar het moment dat je samen met baby – gezond en wel – thuiskomt

Samen onderzoeken we wat jou het beste helpt om met meer vertrouwen en meer ontspannen je zwangerschap door te komen.

Stel je het maar even voor, dat je thuiskomt met je baby. Je loopt door de kamer en ziet de foto van jou met je zwangere buik. Een glimlach verschijnt op je gezicht.

Toen zat je kindje nog in je buik. Nu is het bij je.

 

Wat heb jij op dit moment nodig?

Ik nodig je van harte uit voor een telefonisch verkengesprek.  Dan onderzoeken we wat jij nodig hebt om, ondanks je angst, te kunnen genieten van je zwangerschap.
Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Wat anderen zeggen

Het allergrootste cadeau wat ik ooit in mijn leven heb gehad. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en deze zwangerschap. Ik heb het gevoel dat ik een heel sterk kindje in mij heb groeien. Ik ben Leonie heel erg dankbaar voor haar advies en luisterend oor.

Michelle

Ik ben Leonie dankbaar voor de gesprekken tijdens de spannende periode van mijn (ongeplande) zwangerschap van mijn jongste zoon na het verlies van mijn oudste zoon

N.S.

Zonder jou zou de zwangerschap van ons kindje bijzonder zwaar zijn geweest. Jij hebt ons het licht laten vinden.

Anoniem

PS

Ben je in verwachting van je regenboogbaby? Word je geluk overschaduwd door angst? En vraag je je af hoe je deze maanden door kunt komen?

Ik nodig je van harte uit voor een verkengesprek.

Dan onderzoeken we wat jij nodig hebt om, ondanks je angst, te kunnen genieten van je zwangerschap.
Het gesprek is gratis en vrijblijvend
Deel mijn verhaal