Hoe een mijlpaal oude pijn weer even oprakelt

Gisteren was onze jongste jarig. Hij werd vijf jaar. Na twee jaar corona maatregelen konden we eindelijk zijn verjaardag vieren zoals ik als kind mijn verjaardag vierde. Met slingers, veel visite, cadeautjes en taart.

‘Hij was nog nooit zo jarig geweest, als nu’

Hoewel hij zich altijd jarig voelde, voelde hij zich extra jarig. Mamma…wat ben ik verwend! en wat waren er een boel mensen. Allemaal voor mij!

Ik zie zijn rode wangen van opwinding. Hij is intens blij. Weken keek hij uit naar deze dag. De dag waarop hij vijf zou worden en een kinderfeestje mag geven.

‘Mijn twee oudsten zijn nooit jarig geweest’

En dan voel ik opeens een brok in mijn keel. Mijn twee oudsten hebben nooit hun verjaardag gevierd. Hebben nooit cadeautjes gekregen en kaarsjes uitgeblazen. Hebben nooit kindjes uitgenodigd voor hun partijtje.

‘Gemengde gevoelens’

Een traan biggelt over mijn wang. Een traan die weergeeft geeft hoe ik mij voel. Intens gelukkig met mijn zoon die zo intens geniet van zijn “dag”. Intens verdrietig om het gemis van de twee oudsten. Wat had ik hen graag zo’n verjaardag gegund…

‘Extra genieten’

Overlijden voordat je hebt kunnen “leven” En daarom vieren we deze dag voor drie… Ik kijk naar mijn zoon, geef hem nog een dikke knuffel en neem nog een stuk taart.

Deel mijn verhaal

Opnieuw zwanger na het verlies van je baby. Dolblij maar ook doodsbang

Ondanks de angst, weer een zwangerschap aangaan Ik weet nog steeds niet waar ik de moed vandaan haalde. Nog een keer zwanger worden nadat ik mijn twee kinderen was verloren en mijn derde zwangerschap eindigde in een miskraam. Hoe dan? En waarom dan? Ik hoor het je...

Feestdagen doorkomen na het verlies van je baby.

De feestmaand is begonnen Samen met mijn man, hang ik de slingers op voor onze jongste zoon. Hij wordt 6 jaar. Op zijn verjaardag begint de adventsperiode. Is het nog 4 dagen tot pakjesavond. Is het de eerste dag van de voor velen 'mooiste tijd van het jaar'. Ik...

Verborgen verdriet

Het is nauwelijks voor te stellen dat je je overleden baby niet mag zien. Dat het direct van je wordt weggenomen zodat je er geen band mee opbouwt. En je je er niet aan gaat hechten. Dat je je baby niet zelf mag laten begraven of cremeren. En dat je niet weet waar...

0 reacties