Koesterboek

Herken je dit?

Je bent je kindje verloren…
En daar sta je dan met Baby’s eerste jaar in je hand.
Een invulboek…
Een boek om te vullen met herinneringen aan je baby…

Maar het liep zo anders

Dit boek dat nooit gevuld gaat worden met herinneringen aan jouw baby’s eerste jaar

Voor jouw baby geen mijlpalen die je vastlegt met de ‘Milestone kaarten’

Voor jou enkel lege pagina’s…

Wat startte als de mooiste periode van je leven, eindigde in een nachtmerrie.
Een nachtmerrie die werkelijkheid is

Het verdriet is niet te beschrijven… Je hebt een hart vol liefde en lege handen.

Je moet op een andere manier leren vasthouden.

Maar hoe doe je dat als je wordt overmand door verdriet?

Ook ik maakte dit mee. En ook al haalde ik voor opstellen Nederlanda niet meer dan een mager zesje. En kreeg ik bij handvaardigheid een zes voor de moeite…
Schrijven en creatief bezig zijn, hielpen mij mijn gevoelens te uiten en mijn gedachten te ordenen. Ik dacht niet na of het wel goed was geschreven. Ik dacht niet na of het wel mooi genoeg was. Ik volgde mijn gevoel.

Het hielp mij door mijn rouwproces. Ik bundelde mijn verhalen, gedichtjes, tekeningen, plaksels en foto’s tot een boek. Een Koesterboek voor mijn kinderen.

Dit boek verdiende een unieke kaft. Ik zocht contact met Nathalie Roelofsen Nijzink. Zij maakt Hemelwieg. Ik was ervan overtuigd dat zij de persoon was die mij zou kunnen helpen bij het afronden van mijn Koesterboek. Ik wilde per se een zachte kaft. Een kaft die fijn was om aan te raken.

Nathalie hielp mij om los te laten dat het mooi moest zijn en mijn gevoel te volgen. Het resulteerde in een omslag die mooier was dan ik van tevoren had bedacht. Helemaal toegespitst op mijn twee kindjes Madelon en Oscar. De cirkel was rond.

Het laatste zetje in mijn rouwproces. Het was de start van mijn coaching praktijk voor ouders die een baby zijn verloren.

Omdat creatief schrijven en schrijven, helend zijn in het rouwproces hebben Nathalie en ik de handen in één geslagen. Wij bieden jou de mogelijkheid je eigen Koesterboek te maken.

We begeleiden je bij het schrijfproces en maken een prachtige omslag voor je boek.
Het maken van de omslag kan de start zijn voor jouw Koesterboek maar kan ook de afronding zijn. Of ergens daar tussenin.

In ieder geval helpt het jou een stapje verder in je rouwproces.

Deel mijn verhaal

Zwangerschapsverlies; hoe ga je hierover in gesprek

12 maart gaf ik, op uitnodiging van Martijn Oudijk, een interactieve lezing aan gynaecologen (in opleiding) en verloskundigen (in opleiding) van het Amsterdam UMC. Toen ik gevraagd werd, zei ik ja voordat ik echt over de vraag had nagedacht. Mijn drive om...

Opnieuw zwanger na het verlies van je baby. Dolblij maar ook doodsbang

Ondanks de angst, weer een zwangerschap aangaan Ik weet nog steeds niet waar ik de moed vandaan haalde. Nog een keer zwanger worden nadat ik mijn twee kinderen was verloren en mijn derde zwangerschap eindigde in een miskraam. Hoe dan? En waarom dan? Ik hoor het je...

Feestdagen doorkomen na het verlies van je baby.

De feestmaand is begonnen Samen met mijn man, hang ik de slingers op voor onze jongste zoon. Hij wordt 6 jaar. Op zijn verjaardag begint de adventsperiode. Is het nog 4 dagen tot pakjesavond. Is het de eerste dag van de voor velen 'mooiste tijd van het jaar'. Ik...

0 reacties